2007. augusztus 26., vasárnap

A német vállalatok Angliába tartanak

A reorganizációs eljárás alatt lévő német vállalatok ügyvédei úgy próbálnak elbánni a makacskodó hitelezőkkel, hogy a német vállalatokat angol korlátolt felelősségű társasággá alakítják át. Ezután a vállalatokkal szemben angol önkéntes egyezségi eljárást kezdeményeznek, melynek feltételei sokkal kedvezőbbek a német eljárásoknál. Ezt a megoldást gyakran alkalmazzák svájci és osztrák vállalatok esetében is, mert az ottani szabályozás hasonló a némethez. Ehhez csak a tulajdonosok hozzájárulását kell elnyerni.
Ezt a megoldást alkalmazta a Deutsche Nickel AG vállalat, miután átalakult az Egyesült Királyságban bejegyzett Dnick Limitid-é. Ez lehetővé tette, hogy a vállalat önkéntes egyezségi eljárást kezdeményezzen az Egyesült Királyságban, és amelynek során befektetési alapok vették át az irányítást a vállalat felett. Bár a vállalat angol eljárást alkalmazott, a hitelezők értekezletét Frankfurtban tartották.
Az egyezségi eljárás alatt a vállalat banki hitelezői értékesítették követeléseiket. A vállalat akkor került bajba, amikor a 70 millió euró nagyságrendben kibocsátott kötvényei törlesztését nem tudta teljesíteni. A vállalat kényszeregyezség alkalmazásával hajtotta végre reorganizációját, ami lehetővé tette a kötözködő hitelezők ellenállásának letörését.

http://www.csabaholding.hu/nemz_hirek.html#A_német_vállalatok_Angliába_tartanak

Nincsenek megjegyzések: